+90 (212) 281-8892
Güncel
Posted in

Berrak, doygun ve lezzetli bir kahve için

Posted in

Kahve bugün pek çok farklı kültürde, farklı tekniklerle hazırlanıyor ve severek tüketiliyor. Dünyanın neresine gidilirse gidilsin o bölgeye özgü bir kahve lezzetini deneyimlemek mümkün. Ancak iyi ve lezzetli bir kahve içmek için demleme tekniği ve kullanılan aksesuarlar da oldukça büyük önem taşıyor. Günümüzde en sık duyulan kahve demleme tekniklerinden biri Drip Method olarak anılan “damlama kahve demleme” yöntemi. Bu yöntemi kullanarak leziz bir kahve hazırlamak için kullanılan en popüler ekipman ise Japon markası olan Hario’nun Hario V60 Modeli. Peki bu model ve demleme yöntemi nasıl ortaya çıkmış dersiniz? 

Damlama kahve demleme yönteminin Melitta Bentz isimli Alman bir ev kadının kahve kültürüne bir armağanı olduğunu söyleyebiliriz. Melitta Bents, 1908 yılında kağıt filtreyi icat ederek filtre kahve yöntemine öncülük ediyor. Filtre kağıdının huni şekli kahveye derinlik ekliyor. Böylelikle su ortaya doğru akıyor ve öğütülmüş kahveyle olan kontakt süresi artmış oluyor. 

Pour Over (dökme) ya da Drip (damlama) olarak adlandırılan bu yöntemi filtre kahve makinelerinden ayıran en önemli özellikse su ısısını, suyla kahvenin eşit şekilde karışmasını daha kontrollü olarak sağlıyor olması. Bu sayede kahvenin sahip olduğu özellikler daha da belirginleşiyor. 

Günümüzde bu yöntemi uygulamak için kullanılan birçok farklı model ve marka bulunuyor. Ancak en başta da belirttiğimiz gibi kahve severler tarafından özellikle Hario V60 tercih ediliyor. Çünkü Hario V60, özel kağıt filtresi, dairesel çizgileri ve tabanındaki büyük deliğiyle demlemenin daha kontrollü bir şekilde yapılmasını sağlıyor. Sonuç olarak kahve severler berrak, doygun ve lezzetli bir kahve elde etmiş oluyor.

+90 (212) 281-8892