Görüntüsü büyük bir şırıngaya benzeyen Aeropress, aslında bir oyuncak tasarımcısı olan ve Aerobie şirketinin sahibi Alan Adler’ın icadı. 2005 yılından bu yana kullanılan Aeropress ile 20 ila 40 saniye aralığında oldukça kısa bir sürede bir fincan lezzetli kahve elde etmek mümkün oluyor. Yöntem oldukça basit. İnce öğütülmüş kahveye sıcak su ekliyor suyu öğütülmüş kahvenin içinden […]
Berrak, doygun ve lezzetli bir kahve için
Kahve bugün pek çok farklı kültürde, farklı tekniklerle hazırlanıyor ve severek tüketiliyor. Dünyanın neresine gidilirse gidilsin o bölgeye özgü bir kahve lezzetini deneyimlemek mümkün. Ancak iyi ve lezzetli bir kahve içmek için demleme tekniği ve kullanılan aksesuarlar da oldukça büyük önem taşıyor. Günümüzde en sık duyulan kahve demleme tekniklerinden biri Drip Method olarak anılan “damlama […]
Syphon Demleme – Önce göze sonra damağa…
Syphon ya da Vacuum Pot olarak adlandırılan, 1841 yılında Fransız Madam Vassiex tarafından geliştirilip patenti alınan bu ilginç kahve demleme ekipmanı, başta Japonya ve ABD olmak üzere son yıllarda eski popülerliğine yeniden ulaştı. Demleme tekniğine sadık kalındığında berrak, içimi hoş, güçlü aromalı bir kahve elde ediliyor. Avrupa’da keşfedilen, ünü önce Amerika’ya oradan da Japonya’ya kadar […]
Kahvenizi nasıl alırdınız?
Bundan yirmi yıl önce biri bize, “Kahvenizi nasıl alırsınız?” diye sorduğunda sütlü, sade ya da orta, şekerli, gibi cevaplarla sınırlıydık. Bugüne geldiğimizde ise, küreselleşmenin de bir getirisi olarak, kahve zincirleri yaygınlaşıyor. Kahve pazarı her geçen gün büyürken, kahveler çeşitleniyor, yeni demleme yöntemleri devreye giriyor, Türk tüketicisi artık kahveyi daha iyi tanıyor ve kahve, sosyo-kültürel yaşamımızın […]